Curs 5. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Daca Antichitatea a stat sub semnul familiei ca grup de sustinere si promovare a suprematiei cetatii si supusa primatului rudeniei mitice, in evul mediu ea isi va atinge deplina suveranitate. De altfel, aceasta va fi si epoca in care va fi consacrata denumirea de "familie". Doua au fost fenomenele cu cea mai mare influenta asupra evolutiei familiei si societatii: aparitia si raspandirea crestinismului si afirmarea, mai intai in randul populatiilor germanice, apoi in majoritatea societatilor vest si nord europene a distinctiei intre public si privat. Ele au determinat schimbarea radicala a modelului familial si evolutia lui pe trei directii fundamentale:


a) Cea mai importanta directie de modificare fundamentala a grupului familial consta in cresterea importantei neamului ca unitate politica elementara. Structura demografica a societatilor occidentale din Evul mediu era una in care femeile si copiii alcatuiau poate chiar trei sferturi din populatie. O asemenea disproportie fata de numarul barbatilor adulti a impus o structura familiala larga, cuprinzand rude indepartate, vaduve, tineri orfani, toti supusi barbatului. Legile precizau, in unele cazuri distinct, ca individul care nu face parte dintr-o asemenea rudenie nu are drept la ocrotire.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 5. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familieipsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan