Curs 7. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

La fel cum satul, orasul, cetatea, chiar teritoriul administrat de un stat sunt expresii ale spatiului socializat, gospodaria si locuinta reprezinta expreisa spatiala a familiei, neglijata de multe ori de catre cercetatori. Ca orice grup cu baza teritoriala, a carui stabilitate depinde de sedentarizarea, de "civilizarea" unui anumit spatiu, familia isi construieste, isi proiecteaza prin locuinta o buna parte din caracterele sale specifice.


Casa, spatiul familial evolueaza, se modifica odata cu schimbarea structurii familiale, dar si in raport de evolutia modurilor de constructie si de materialelor folosite. In interiorul aceleiasi civilizatii, materialele de constructie variaza prea putin.


Sunt civilizatii dominate de lut (civilizatia romaneasca veche), lemn (China, civilizatiile nordice, Rusia, Polonia), caramida (societatile islamice) sau piatra (Europa centrala, de sud), conform constrangerilor naturale si abilitatilor de exploatare. De regula, cu cat importanta unui edificiu este mai mare, cu atat materialul folosit la constructie este mai rezistent, mai greu de prelucrat si mai scump. Piatra are locul privilegiat in ridicarea templelor, a edificiilor publice sau a caselor principilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 7. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familieipsiho-sociologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...