Curs 8. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

O explicatie "mecanica" a familiei
Ca mai toate fenomenele umane, si familia a fost, la randul ei, integrata viziunii functionaliste in sociologie, al carei reprezentant cunoscut este Talcott Parsons. Definind, in general, orice realitate prin "functionalitatea" sa, adica atasandu-i o "fisa a postului", al carei rost este de a masura eficacitatea fenomenului respectiv, acest curent traduce orice manifestare in functionare si orice realitate in eficacitate. Cu toate acestea, putem accepta o explicatie functionala, care este mai accesibila intelegerii pragmatice, dominanta in paradigmele contemporane.


Un lucru sau un fenomen exista atata timp cat indeplineste anumite functii in care nu poate fi substituit. Avem de a face, dupa cum ne dam seama, cu o teoria a utilitatii care cu greu se pot integra unei perspective totalizante a umanitatii. Autenticitatea nu este o categorie dependenta de utilitate, ci autonoma. Nu intotdeauna lucrurile exista pentru ca raspund unei necesitati fizice, ci intrucat ele insele genereaza temeiuri si cauzalitati specifice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 8. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familieipsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan