Cursurile 9 si 10. Sociologia familiei

Incarcat la data: 27 Decembrie 2007

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

FUNCTIA ECONOMICA A FAMILIEI
Familia este un grup care isi asigura continuitatea materiala si spirituala. Ea serveste, din acest punct de vedere, si societatii globale in care este integrata, asigurandu-i fundamentul de perpetuare. Cele doua forme prin care societatea de perpetueaza material sunt proprietatea (mod de prezervare a resurselor existente) si productia (mod de transformare si acumulare de noi resurselor).
Din punct de vedere material, familia a constituit multa vreme primul cadru de manifestare a diviziunii muncii, baza productiei economice si agentul principal al proprietatii.

PROPRIETATEA FAMILIALA
In ceea ce priveste proprietatea, lucrurile au pornit de la o ordine cu totul straina de cea in care obisnuim sa integram astazi sensul acestui concept. Familia era cea care avea proprietatea asupra bunurilor. De altfel, termenul de economiei deriva din grecescul oikos, ce desemna domeniul familial, locuinta si terenul aflat in stapanirea familiei. Exceptie facand societatile nomade sau de curand sedentarizate, bunurile capitale, cele care faceau esenta relatiei de proprietate erau cele imobile, funciare, in principal casa si pamantul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cursurile 9 si 10. Sociologia familiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontributia familieipsiho-sociologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...