Antropologie - Sinteza de curs

Incarcat la data: 10 Martie 2013

Autor: lina valcu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 67

Tip fisier: zip

Marime fisier: 385 kb

Cristalizata in secolul al XIX-lea ca stiinta, cu o metodologie si obiect de studiu specifice, antropologia a reprezentat in faza clasica, o incercare de a raspunde la intrebari legate de comunitatile arhaice din colonii. Prin ce se definesc cultural si religios comunitatile vechi (arhaice)? Care este nivelul lor tehnologic? in ce faza de evolutie se afla? etc.

Astfel, termenul antropologie este compus din doua cuvinte, antropo si logie-stiinta care studiaza omul surprins in toata extensiunea sa culturala, geografica, politica si economica.

Teoriile antropologice au un caracter general si subsumeaza elemente definitorii omului analizat in contexte sociale si culturale particulare. Exista comunitati diferite cultural, politic, religios etc, antropologul urmarind identificarea acelor atribute universal-umane-adica ce este regasibil in orice tip de comunitate sau societate.

De exemplu, institutia familiei nu este specifica unei societati anumite, ci are un caracter universal, insa ca structura si functionalitate capata aspecte diferite in functie de variabile socio-istorice. Pana in secolul al XIX-lea, informatiile despre comunitatile din coloniile franceze si engleze, erau furnizate de misionarii crestini, intr-o maniera nestiintifica, in mare masura descriptiva.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Antropologie - Sinteza de curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs sociologiecurs antropologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...