ANTROPOLOGIE_CULTURALA_EUROPEANA

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 40 kb

Disciplina sau stiinta numita antropologie isi trage numele de la doi termeni greci si anume: antropos - om, logos - cuvant. Dincolo de aceasta acceptiune strict etimologica se intelege azi o suma de discutii ori de directii de cercetare a problematicii umane. Tot mai frecvent, antropologia este privita ca stiinta a umanitatii. Domeniul sau de interes este tot ce se refera la fiintele umane. Scopul sau este acela de a oferi o imagine cat mai completa si sistematica asupra comunitatii.


Datorita domeniului sau de studiu foarte larg avut in vedere si de alte stiinte sociale in timp s-au conturat mai multe perspective de abordare a antropologiei:
1.    perspectiva biologica - studiaza omul si creatia sa ca parte a lumii biologice. Antropologia biologica sau fizica este prin urmare parte a stiintelor naturii.
2.    perspectiva sociologica - defineste antropologia ca stiinta sociala alaturi de sociologie, economie, politologie, psihologie sociala. Pe aceasta filiera s-a diferentiat antropologia culturala.
3.    perspectiva dintre stiintele socio-umane - a condus la individulizarea antropologiei filozofice al carui studiu ar fi natura si esenta umana.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "ANTROPOLOGIE_CULTURALA_EUROPEANA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAntropologiepsiho-sociologie