Antropologie

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: zexe ion

Pret: 100 credite

Numar pagini: 137

Tip fisier: zip

Marime fisier: 874 kb

Nasterea antropologiei culturale
Ca raportare sau "privire" a unei culturi spre alta cultura (diferita de cea proprie) antropologia este una dintre cele mai vechi demersuri din sfera cunoasterii omenesti. Ca disciplina insa - definindu-si obiectul, metodele, instrumentele, principiile, logica sa proprie - antropologia s-a nascut relativ tarziu, fiind considerata una dintre cele mai "tinere" stiinte intre stiintele socio-umane.


Contextul in care a aparut antropologia culturala si sociala a facut ca aceasta stiinta sa imbrace forma unui "discurs" al Occidentului despre culturile non-occidentale. Daca privim harta in care J. Copans prezinta "Localizarea celor 26 de mari anchete etnologice"1, observam ca a existat un context politic sau geopolitic al nasterii antropologiei culturale ca stiinta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Antropologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAntropologiepsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan