Asisteta Sociala a Somerilor

Incarcat la data: 26 Martie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 156 kb

Conditionari si cunostinte prerechizite: Nu sunt impuse conditionari pentru participarea la acest curs. Formarea generala in domeniul stiintelor socio-umane de la nivelul primilor doi ani de studiu, cu precadere disciplinele de metode de asistenta sociala cu individul, familia si grupul, ofera cunostinte ce sunt utile in parcurgerea cu succes a stagiului de pregatire, respectiv pentru promovarea examenului de evaluare finala.

Descrierea cursului:
Formarea bazei teoretice si practice in domeniul somajului. Familiarizarea studentilor cu aceasta categorie de clienti, cea a persoanelor fara un loc de munca. Intelegerea contextului legislativ referitor la aceasta problema precum si a dimensiunilor reale ale acesteia in Romania. Raportarea corecta, nondiscriminativa la aceasta categorie de clienti, capacitatea de a intelegere si evalua corect nevoile precum si resursele persoanelor si a retelei lor de suport. Studentii au posibilitatea de a intelege care sunt rolurile asistentului social in acest contex.

Organizarea temelor in cadrul cursului:
Temele sunt organizate pe 7 module, cu teme aferente acestora: modulul 1 Somajul. Definitie si tipologie, modulul 2 Nivelul somajului. Categotii de populatie afectate, modulul 3 Politici sociale din domeniul somajului, modulul 4 Consideratii generale privind problematica stresului, modulul 5 Resurse individuale de confruntare cu stresul, modulul 6 modele are raspunsului la stresului pierderii  locului de munca, modulul 7 Roluri profesionale ale asistentului social in munca cu somerii.

Prezentarea continuturilor tematice

-   Prezentarea continuturilor tematice ale cursului precum si a ramurii disciplinare careia ii apartine. Clarificarea principalelor cerinte legate sarcinile de lucru ce revin studentilor in timpul semestrului si a criteriilor dupa care se va face evaluarea, precum si prezentarea principalelor surse bibliografice. Clarificarea notiunilor de somer, perioada de somaj acoperita de indemnizatie, somaj de lunga durata, rata a somajului. Prezentarea contextului general al problematicii somajului in Romania, precum si a celor mai semnificative repere statistice care pot descrie amploarea actuala a fenomenului, precum si evolutia acestuia din 1989 pana in prezent.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Asisteta Sociala a Somerilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAsistenta Socialapsiho-sociologie