Curs Adaptare si Inadaptare Profesionala

Incarcat la data: 22 Decembrie 2009

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 246 kb

Exigente in procesul muncii
Prin reliefarea caracteristicilor dominante ale activitatii de munca, apare problema definirii trasaturilor fizice si psihice ale individului solicitate de activitate, spre a putea obtine randamente suprioare. In acest sens prezenta unor insusiri sau absenta lor din structura fizica sau psihica a unei persoane, pot constitui indicatii sau contraindicatii pentru profesiunea respectiva.


Pentru a adapta individul la suma de exigente ale unui loc de munca, psihologul alcatuieste psihograma care reprezinta o ansamblul insusirilor si caracteristicilor psihice ale unui individ precum si gradul lor de dezvoltare la un moment dat. Pentru elaborarea psihogramelor se folosesc baterii de teste. Psihoprofesiograma se obtine pornind de la psihograma si eliminând toate acele insusiri care nu sunt semnificative in exercitarea respectivei profesiuni. Psihoprofesiograma reprezinta deci ansamblul trasaturilor de personalitate si comportament ale unui subiect necesare pentru a obtine eficienta si randament pe un anumit post.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Adaptare si Inadaptare Profesionala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSADAPTAREPROFESIEinadaptarepsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan