Curs Asistenta Sociala in Penitenciar

Incarcat la data: 20 Decembrie 2009

Autor: necunoscut

Pret: 100 credite

Numar pagini: 99

Tip fisier: zip

Marime fisier: 150 kb

Inaintea secolului XVIII
- inchisorile luau forma unor gropi, mine sau pesteri in care erau inchisi cei care isi asteptau pedeapsa. Cea mai veche inchisoare de acest tip se pare ca a existat, potrivit lui Peters (1995), in Egiptul antic, inca din 2050 i.e.n.
- inchisoarea nu era o pedeapsa in sine, ci, mai degraba, un moment de tranzitie spre modalitati de pedepsire descrise de Foucault (1975) ca suplicii.


- Cele mai populare pedepse erau acelea care presupuneau un adevarat ritual de executare ce avea ca tinta corpul uman. in orase ca Londra, Sevilia sau Paris, procesiunea incepea cu o parada a condamnatului pe strazi si anuntarea faptelor. Un moment important era cel al adunarii in piata publica unde justitia se infaptuia in vazul tuturor si multimea prezenta primea o lectie de morala. inchisoarea reprezenta, deci, o statie de asteptare a procesului sau a executiei, nicidecum pedeapsa propriu-zisa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Asistenta Sociala in Penitenciar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpenitenciarpsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan