Curs Cultura Romaniei in contextul culturii europene

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: Ropotan Alina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

A defini cultura inseamna a defini insasi conditia umana, in unitatea si varietatea ei, in incercarile nesfârsite de a crea, de a lasa posteritatii valori inestimabile. Prin cultura, omul isi depaseste mediul de existenta si da sens vietii sale. Nu exista o definitie standard a culturii. Cultura ne apare ca un ansamblu de limbaje, simboluri si semnificatii care sunt integrate intr-un amplu si complex proces de comunicare. Cel care da tonus si culoare acestui ansamblu este omul, interesat mereu de tot ceea ce-l inconjoara.


Componenta materiala a culturii, care este exprimata de obicei prin termenul de civilizatie, cuprinde mijloacele si valorile care asigura reproducerea materiala a vietii sociale, adica procesele existentei sociale.
Componenta spirituala a culturii cuprinde sistemele de valori in care se cristalizeaza eforturile de cunoastere, atitudinile si reactiile omului in contact cu ceea ce il inconjoara. De obicei, acestea imbraca forma unor sisteme ca filosofia, arta, mitologia, religia, morala, dreptul etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Cultura Romaniei in contextul culturii europene". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCULTURApsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan