Curs Delincventa

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Prin devianta intelegem orice act prin care se incalca norme scrise si nescrise ale unei organizari sociale sau grup ce satisfac nevoile, aspiratiile si interesele intr-un cadru normativ social. Prin urmare devianta semnifica nonconformismul deliberat sau nedeliberat al oamenilor fata de normele si valorile unei organizari sociale formale, dar si a unui grup particular (informal)- [prieteni, familie, prieteni de familie› fidelitate].
   
Conceptul de criminalitate este interpretat ca ansamblul manifestarilor antisociale care incalca prevederile inscrise in norme de drept, atragand dupa sine influenta fortei coercitive a statului. Prin urmare criminalitatea este considerata ca un act particular de devianta. Criminalitatea cuprinde manifestarile sociale care se afla atat in interiorul dreptului cat si in exteriorul dreptului.
    
Campul semantic (de intelegere) al conceptului de delincventa in literatura de specialitate se suprapune cu cel de criminalitate [ vezi ˝ Sociologia crimei si a criminalitatii˝- Radulescu Sorin/ Banciu Dan]. Dupa acesti autori  si delincventa este un caz particular al deviantei. Se considera ca un comportament delincvent are urmatoarele caracteristici:

1 -  are o serie de consecinte negative prin faptul ca prejudiciaza interesele intregii societati
2 - face obiectul unor interdictii sau constrangeri formulate de legea penala
3 - prezinta o intentie deliberata, urmarind un scop distructiv
4 - cuprinde fuzionarea intentiei cu actiunea culpabila
5 - fapta este probata juridic si sanctionata ca atare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Delincventa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ACTEURSdelincventapsiho-sociologienorme tehnice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan