Curs Demografie

Incarcat la data: 16 Ianuarie 2010

Autor: Maria-Luiza Cluve

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Stiinta sociala avand drept obiect studiul populatiilor umane sub raportul numarului, al distributiei spatiale, al structurilor, al miscarii naturale si migratorii, precum si al relatiilor reciproce dintre populatie si factorii socio-economici. Termenul a aparut  pentru prima data in 1855, in Franta. Anul nasterii demografiei este 1662 (a aparut o lucrare asupra populatiei Londrei, scrisa de John Grant).

Ca orice stiinta sociala, demografia dispune de un numar de surse de informatii primare asupra populatiilor umane. Aceste surse variaza cantitativ si calitativ de la o populatie umana la alta, de la o tara la alta, in functie de mai multi factori, cum ar fi: vechimea sistemului statistic national, grupul general de dezvoltare economica si sociala, functionarea administratiei.
Exista 4 surse majore de informatii in demografie:
1) Recensamintele populatiei - Ansamblul activitatilor de culegere, prelucrare, evaluare, analiza si publicare-diseminare a datelor demografice si socio-economice referitoare la populatia unei tari sau a unei parti bine delimitate a acesteia, pentru un anumit moment calendaristic.
2) Statistica starii civile (statistica demografica curenta) - Sistem de colectare a informatiilor demografice si socio-economice prin inregistrarea frecventei producerii evenimentelor si a persoanei (persoanelor) respective. Un sistem de statistica a starii civile implica, de asemenea, prelucrarea, analiza, evaluarea si prezentarea-diseminare a datelor.
3) Anchetele demografice – Cercetari selective concepute si efectuate pentru aprofundarea cunoasterii populatiei si fenomenelor demografice, indeosebi sub raportul cauzalitatii si al implicatiilor.
4) Registrele de populatie – Sisteme informatizate de culegere si stocare a informatiilor demografice si socio-economice ale persoanelor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Demografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: psiho-sociologieasistenta sociala crestinismcurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan