Curs Devianta si control social

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: licente_2010

Pret: 80 credite

Numar pagini: 56

Tip fisier: zip

Marime fisier: 75 kb

Cursul se adreseaza studentilor anului II. si are ca obiectiv sa le permite acestora intelegerea comportamentelor, atitudinilor si interactiunilor  care compun fenomenele sociale considerate manifestari ale deviantei. Dupa parcurgerea acestui curs, studentii vor putea cunoaste principalele idei continute de teoriile ce fac parte din domeniul sociologiei deviantei. Totodata, ei vor stii sa transfere aceste cunostinte teoretice in practica asistentei sociale, in functie de relevanta lor.
   
Definit in termeni de modele sau norme de comportament pretinse in cazul ocupantilor diverselor pozitii in cadrul structurii sociale (ex.copil, bunic, mama). ( Burke,1999,p.61)

STATUS
intr-o societate, membrii ei ocupa un numar de pozitii sociale, cunoscute prin notiunea sociologica de status.
 in mod obitnuit, un individ din societatea nostra are un status familial (sot, fiica. bunic,etc), un status ocupational( este de ex.sofer sau, asistent social),dar si un gender status (barbat sau femeie)
Ogien Albert (2002,p.70) ofera urmatoarea precizare referitoare la tipurile de statut social:
  - statut social atribuit: atunci cand el descrie o pozitie in care un individ este fixat (de ex gender status) sau este numit(titlurile nobiliare/aristocratice); pentru schimbarea unui asemenea status un individ poate face foarte putin;
   - statut  social dobandit: atunci cand statutul rezulta  dintr-o alegere, dintr-o actiune care are un scop, sau din miscarile de mobilitate sociala.
Statusurile sunt cultural definite, in ciuda faptului ca au la baza factori biologici, ca de ex. sexul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Devianta si control social". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDeviantapsiho-sociologiecontrol social
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan