Curs Logica, stiinta a gandirii

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Explicarea naturii si rolului gandirii logice ca sistem de forme si legi reflectorii a constituit de-a lungul vremurilor, alaturi de marile probleme legate de existenta si activitatea oamenilor o preocupare fundamentala si continua. Marii ganditori i-au dat diferite explicatii in functie de gradul de dezvoltare a stiintelor si in functie de pozitia filozofica de pe care o priveau (vezi cursul II – Istoria Logicii).

Procesul prin care cunoastem este, evident, rezultatul dezvoltarii istorice a omului. In cursul acestei dezvoltari, omul a reusit, datorita capacitatii sale de munca, uneltelor faurite, dezvoltarii gandirii si a limbajului, sa se desprinda de starea de animalitate a stramosilor si sa devina ceea ce este astazi.

In dezvoltarea procesului de cunoastere, gandirea are un rol important pentru ca, prin aparitia ei, omul a reusit echilibrarea senzoriala cu mediul inconjurator, a facut un salt calitativ ajungand sa reflecte lumea inconjuratoare, exterioara, nu numai nemijlocit, ci si mijlocit, adica trecand de la senzorial la logic si revenind apoi, de la logic la senzorial.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Logica, stiinta a gandirii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LOGICAcurs logicacircuite logice combinationalelogica generala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan