Curs Metodologia Cercetarii

Incarcat la data: 04 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 65

Tip fisier: zip

Marime fisier: 213 kb

3.1. Documentarea bibliografica 1. Revederea principalelor lucrari bibliografice cu caracter fundamental si general În domeniu; 2. Consultarea de lucrari cu caracter de orientare (eseistica, popularizare, recenzii) 3. Studiul si interpretarea literaturii stiintifice propriu zise; 4. Raportarea la observarea continua a realitatii.

3.1. Documentarea bibliografica Etape: - informarea generala asupra temei de cercetare: identificarea surselor, realizarea accesului la surse, procurarea materialelor bibliografice, adnotarea superficiala a materialelor si ordonarea acestora; - cercetarea surselor: parcurgerea atenta si listarea ideilor, argumentelor, demonstratiilor, ipotezelor, sistemelor conceptual-metodologice, enunturilor, explicatiilor si concluziilor; - prelucrarea si interpretarea ideilor din bibliografia utilizata: ordonare, sistematizare, analiza comparativa si de continut.

3.1. Documentarea bibliografica Surse posibile: - documente primare periodice (reviste, anuare, editoriale, ziare) sau neperiodice (manuale, monografii, tratate, publicatii aplicate, standarde, brevete, cataloage comerciale, prospecte, rapoarte de cercetare, teze de doctorat, evidente contabile, rapoarte statistice, analize specia le etc.); - documente secundare - rezultate din prelucrari sistematizoare asupra documentelor primare (reviste de referate, reviste de titluri, enciclopedii, dictionare, bibliografii, indexuri bibliografice, cataloage bibliografice, sinteze documentare, ghiduri bibliografice, sinteze de traduceri, sinteze de referate etc.); - microformate: filme, fotocopii, benzi si discuri magnetice propriu zise etc.; aceasta ultima sursa devine foarte puternica prin facilitatile de comunicare informationala oferita de diferite sisteme nationale si internationale de computere conectate (E-mail, Internet etc.).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Metodologia Cercetarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpsiho-sociologieMetodologia cercetarii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan