Curs Proba prin declaratiile martorilor

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: cristina amalia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Martorii - persoane straine de interesele in conflict, care relateaza in fata instantei de judecata despre faptele referitoare la pricina ce se judeca, fapte ce ar putea servi la rezolvarea ei. Relatarea facuta de martor in fata instantei se numeste depozitie. Marturia – declaratia facuta oral de catre o persoana fizica, inaintea instantei de judecata, cu privire la un fapt trecut, precis si pertinent, despre care are cunostinta personala.


Trasatura specifica marturiei – cunoasterea personala de catre martor a imprejurarilor de fapt pe care le relateaza. 1. Marturia si expertiza – provin de la un tert dezinteresat de solutia pe care o va pronunta instanta cu privire la pretentia supusa judecatii.


-    Martorul relateaza despre faptele litigioase pe care le cunoaste


-    Expertul este un tehnician caruia instanta ii cere sa-si exprime parerea ori sa dea lamuriri asupra unor imprejurari de fapt ce solicita cunostinte de specialitate, lamuriri care au legatura cu obiectul pricinii si ajuta la rezolvarea acesteia.


2. Marturia si cercetarea locala. Instanta are dreptul de a verifica ea insasi anumite fapte care formeaza obiectul litigiului, de a lua cunostinta directa despre acestea. Cu ocazia unei cercetari locale, instanta poate asculta martorii pricinii in vederea obtinerii de lamuriri suplimentare.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Proba prin declaratiile martorilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPROBAinteresedeclaratiile martorilorpsiho-sociologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan