Curs Sociologia Muncii

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

2 (1 review)

La modul general, sociologia muncii se ocupa cu studiul comportamentelor umane care se manifesta cu ocazia constituirii diferitelor grupuri sau colectivitati de munca. G.Friedmann considera ca sociologia muncii trebuie sa fie considerata, in extensiunea sa cea mai vasta ca studiu al diferitelor aspecte ale tuturor colectivitatilor umane care se constituie cu ocazia muncii.Deci, orice colectivitate de munca, prezentand anumite trasaturi minime de stabilitate poate fi obiect de studiu pentru sociologia muncii.

Motivatia si satisfactia muncii

1. Motivatia muncii – definire si caracterizare generala
    Este normal sa ne intrebam adesea „De ce muncesc oamenii?” Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa precizam faptul ca aici este vorba, de fapt, de 3 intrebari/ aspecte:
•    De ce oamenii se hotarasc sa munceasca in general? – motivatia muncii in genere
•    De ce muncesc atat cat muncesc? (unii mai mult, altii mai putin) – aici vorbim despre motivatia performantei sub aspect cantitativ
•    De ce oamenii muncesc diferit? (unii mai bine, altii mai neglijent) – motivatia muncii sub aspect calitativ
    Pentru fiecare caz in parte, motivatia este diferita.Sinonimele motivatiei sunt : mobiluri, argumente, ratiuni, justificari.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Sociologia Muncii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMUNCAigiena munciicomportamente
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan