Curs Sociologia Religiilor

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 43

Tip fisier: zip

Marime fisier: 45 kb

Incercari de intelegere si explicare a religiei sunt de cind exista religia. Sociologia religiilor e o disciplina empirica si s-a format in secolul nostru. Sociologia religiilor studiaza modul in care sacrul (sfintul – Durkheim) sau divinul (supranaturalul – Weber) se manifesta in comunitatile umane in societate.

De la existenta sa, omul a constatat ca pe linga lumea empirica, cotidiana pe care o traieste, numita naturala, exista si o alta pe care empiric nu o percepem. Exista o lume supranaturala, ceva transcedental. Aceasta lume transcedentala l-a insotit permanent pe om, care s-a raportat la ea. Nu inseamna ca omul inventeaza aceasta lume. Ateii apreciau ca lumea transcedentala a lui Dumnezeu e creata de om. Pentru credincios insa, Dumnezeu este la fel de real ca orice lucru empiric.

Omul, influentat de aceasta lume supranaturala a incercat sa intre in contact cu ea, sa-i cunoasca vointa, sa stabileasca o legatura. Deci religia este legatura dintre om, dintre credincios si lumea sacra a divinului. Modalitatile de legatura dintre om si sacru sunt variate. Populatiile din orient isi manifestau aceste legaturi intr-o forma specifica. Grecii sau romanii isi reprezentau lumea sacra intr-o forma specifica, ca o multime de zei, fiecare cu anumite preocupari. Legaturile cu lumea sacrului erau stabilite prin sacrificii sau rugaciuni in monoteism.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Sociologia Religiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs sociologiedisciplina stiintificaISTORIA RELIGIILOR
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan