Despre sinucidere

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2011

Autor: tudor ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 224

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1201158 kb

Cartea "Despre sinucidere " de Emile Durkheim

Prefata

Publicarea in romaneste a uneia din lucrarile fundamentale ale lui Emile Durkheim este o initiativa care merita a fi salutata si sprijinita fara rezerve. Nedispunind din pacate de timpul necesar realizarii unui adevarat studiu introductiv, de care ar fi fost nevoie pentru facilitarea lecturii cititorului din Romania anului 1993, ma voi restrange doar la enumerarea citorva date indispensabile situarii in timp si spatiu a cartii si autorului ei'.

 

Emile Durkheim s-a nascut la Epinal in 1858 si a murit la Paris in 1917. Provenit dintr-o familie cu o puternica traditie religioasa (tatal si mai multi ascendenti pe linie paterna au fost rabini), Durkheim a studiat in tinerete ebraica si doctrina talmudica. Este contemporan al Comunei din Paris si se numara printre primele promotii ale scolii normale superioare de dupa reformele invatamintului introduse de Jules Ferry.

 

Apropiat mediilor socialiste, Durkheim il cunoaste pe Jaures. Obtine „agregarea" in filosofic in 1882, preda initial la doua licee din provincie, iar din 1887 este profesor de „pedagogie si stiinta sociala" la Universitatea din Bordeaux, isi sustine teza de doctorat in 1893 cu De la division du travail social („Despre diviziunea muncii sociale"), insotita de o teza complementara redactata in latina asupra „Contributiei lui Montesqieu la constituirea stiintei sociale ". Are 40 de ani in momentul afacerii Dreyfus. Profesor de pedagogie la Sorbona din 1902, va preda concomitent si sociologia.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Despre sinucidere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIEEmile DurkheimDespre Sinucidere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...