Durkheim si Paretto

Incarcat la data: 21 Decembrie 2009

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Sociologia, este o stiinta ce are ca obiect propriu de cunoastere, societatea. Sociologia este stiinta despre social. Inventatorul termenului de sociologie este filozoful francez, Auguste Conte 1822. Emile Durkheim: "stiinta a faptelor sociale". Max Weber: "stiinta care studieaza actiunea sociala". Sociologia studiaza anumite fenomene sociale, institutii si anumite procese.


Concret, obiectul sociologiei il constituie studiul colectivitatilor umaine si al relatiilor interumane precum si comportamentul uman in grup si in comunitate.
Exista trei mari paliere ale sociologiei.
-    Teoria generala a socialului.
-    Macrosociologia
-    Sociologii de ramura.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Durkheim si Paretto". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpsiho-sociologieEmile Durkheim
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan