Grupul si Dinamica Grupului

Incarcat la data: 25 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Un grup exista atunci cand sunt 2-3 sau mai multe persoane ce se afla in relatii de fata in fata, in relatii de interactiune si dependenta reciproca, mediata de inplicarea intr-o activitate comuna. Grupul dezvolta norme si valori care regleaza comportarea comuna. Grupul reprezinta cadrul firesc de viata si de activitate a omului, nevoia se afiliere fiind unul din motivele fundamentale ale conduitei umane.
    
Grupul este o unitate sociala constand dintr-un numar de indivizi care se gasesc unii cu altii in relatii de status si de rol stabilite dupa o perioada de timp si care poseda un set de valori  sau norme ce regleaza comportarea reciproca cel putin in problemele ce privesc grupul.

Unicitatea grupului il constituie interrelatiile, mai exactdensitatea lor  si scopul comun care au ca rezultanta coeziunea colectiva. Grupul nu este pur si simplu un fenomen aditiv, un agregat de persoane aflat doar in relatii de proximitate fizica. in cadrul scopului comun apar obiective ajutatoare  rezultand o aliniere sau o armonizare pe ansamblu.

Realitatea psihosociala a grupului se manifesta presiunile si influentele sale asupra membrilor in sistemul de recompense si penalizare care functioneaza formal sau informal in perimetrul grupului si care selectioneaza comportamentele individuale. Relatiile reciproce se stabilesc atat pe baza emotiilor cat si pe baza functionala ex­: grup de studenti, profesori etc. in cadrul abordarii cognitiviste individul formeaza grupul si nu invers, accentul punandu-se pe individualitate. El este acela care se identifica cu grupul,  influenteaza asupra lui.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Grupul si Dinamica Grupului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GrupDinamicacurs sociologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...