Introducere in psihologia lui Carl Gustav Jung

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2010

Autor: Dudette

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 50 kb

5 (1 review)

Psihologia lui Jung se bazeaza in primul rand pe experienta sa privind oamenii: normali, nevrotici si psihotici. Teoriile sale sunt „ sugestii si incercari de formulare a unei noi psihologii stiintifice intemeiate in primul rand pe experienta nemijlocita cu fiintele umane”. (Tipuri de teorii psihologice)
   
Vorbind despre spirit si activitatea mentala Jung a ales termenii Psyché si psihic mai degraba decat spirit si mental, deoarece acestia din urma sunt asociati in special cu constiinta, in timp ce  Psyché si psihic sunt termeni folositi cu referire atat la constiinta cat si la inconstient. Fenomenele inconstiente sunt de obicei nerecunoscute de cei afectati de ele si nu au nici o conexiune cu Eu-l.
   
Aspectele inconstiente ale psihicului sunt diferite de cele constiente, dar sunt compensatorii fata de constient. Dupa Jung, sufletul constient „provine din psihicul inconstient care este mai vechi decat el si care functioneaza impreuna cu el sau chiar in pofida lui.” Spre deosebire de cei care considera spiritul ca pe o manifestare secundara, un epifenomen, un „duh in masina”, Jung insista asupra realitatii psihicului, acesta nefiind mai putin real decat fizicul, avand propria sa structura si propriile sale legi de functionare. „Tot ceea ce traiesc este psihic, chiar si durerea fizica este o imagine psihica  a carei experienta o am; impresiile mele senzoriale – cu tot ceea ce imi impune ca lume de obiecte impenetrabile care ocupa spatiul – sunt imagini psihice si numai acestea constituie experienta mea imediata, caci ele singure sunt obiectele nemijlocite ale constiintei mele.” ( Frieda Fordham, Introducere in psihologia lui C. G. Jung, Ed. IRI.)
   
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in psihologia lui Carl Gustav Jung". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIEINTRODUCEREcurs sociologiepsihanalizacarl gustav jung