Introducere in Stiintele Sociale

Incarcat la data: 28 Octombrie 2012

Autor: Alexandra Bilteanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 70

Tip fisier: zip

Marime fisier: 711 kb

Sociologia joaca un rol cheie in cultura mondiala (in special europeana) moderna, ocupand un loc central in cadrul stiintelor sociale, fiind adesea confundata cu ansamblul acestora.

Sociologia este stiinta care se ocupa cu studiul societatii si a actiunilor sociale intreprinse de oameni. Sociologia este asadar studiul vietii social umane, a grupurilor si societatilor. Datorita faptului ca subiectul de studiu al acestei stiinte este reprezentat de catre oameni, relatiile dintre acestia si societatea in general, sociologia este o stiinta comprehensiva, cu o larga arie de acoperire, dar si cu o mare responsabilitate.

Astfel, daca in mod traditional studiul sociologiei a fost axat pe stratificarea sociala, pe diferitele tipuri de clase sociale, pe mobilitatea claselor (urbanizare), pe religie (secularizare), legile (principiile) care guvernau in cadrul relatiile dintre oameni si implicit abaterile, deviantele de la aceste legiferari, ulterior studiul sociologiei a fost extins si spre studiul altor structuri sociale si a altor obiecte, precum: sanatate, medicina, armata si institutii militare si penale, tehnologie, arta etc. Cu alte cuvinte, sociologia urmareste si analizeaza rolul activitatilor sociale in toate ramurile si disciplinele stiintifice.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in Stiintele Sociale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuristiinte socialecurs sociologie