Sociologie Generala

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 80 credite

Numar pagini: 112

Tip fisier: zip

Marime fisier: 239 kb

Intr-un sens foarte general, termenul de sociologie este folosit pentru a se desemna ştiinţa socialului. Delimitarea sociologiei de celelalte ştiinţe sociale s-a produs in anii '30 - '40 ai secolului XIX. Termenul "sociologie" este introdus de Auguste Comte (1798 - 1857) in anul 1838 in lucrarea "Cours de philosophie positive". Iniţial, pentru a desemna "studiul pozitiv al faptelor sociale", el folosea termenul de "fizica sociala".


Programul de cercetare formulat de A. Comte exprima mai mult o intenţie epistemologica, anume evidenţierea ansamblului legilor fundamentale care nu pot fi derivate pur deductiv din studiul individului uman. Dar abia in 1894, E. Durkheim desemna un obiect de cercetare "precis": faptele sociale. In "Regulile metodei sociologice", el lanseaza o formula celebra: faptele sociale trebuie sa fie tratate ca "lucruri" avand un sens intrinsec, autonom.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sociologie Generala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpsiho-sociologienotiuni generala
Comentarii

please*

Buna, am nevoie de Fisa de lectura pentru Apendice si cap 1 si 2 din Imaginatia Sociologica de Mills Wright. Poate cineva sa ma ajute plese?

Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....