Sociologie romaneasca

Incarcat la data: 31 Octombrie 2012

Autor: georgiana carnuta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 416

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2176 kb

Propunandu-si, ca obiective generale, prezentarea, analiza si explicarea ansamblului conceptelor, ideilor, tezelor si teoriilor romanesti despre societate, relatiile dintre individ si grupurile sociale, structurile, dinamica si destinul social al oamenilor, lucrarea urmareste, in acelasi timp, sa demonstreze ca acestea sunt creatii ale poporului roman, nu „imprumuturi” sau preluari de „achizitii universale ”, ca ele reprezinta realizari cu care stiinta romaneasca a participat la stiinta universala, contribuind, in acelasi timp, la progresul social al tarii.


Pentru ca sociologia in Romania a aparut si s-a dezvoltat ca stiinta nationala, constituindu-se relativ independent de sociologia occidentala, avand propriile sale probleme, rezultate din cele specifice societatii romanesti, in diferitele ei etape de dezvoltare moderna.

Asa se explica faptul ca, aparuta in contextul eforturilor consacrate realizarii idealurilor de eliberare sociala, unitate, independenta si suveranitate nationala, marcate, lungi perioade de timp, de dominatia straina a imperiilor otoman, austro-ungar si tarist, sociologia romaneasca a „reprodus”, de-a lungul vremii, particularitatile istorice si nationale ale societatii noastre, urmarind sa raspunda, la nivelul constiintei sociale a fiecarei epoci, marilor probleme sociale antrenate de inscrierea tarzie a societatii romanesti pe coordonatele evolutiei moderne. Aceasta situatie este in masura sa explice de ce, in Romania, sociologia nu s-a constituit atat din metafizica, filosofie sau stiintele moravurilor, ci din studiul realitatilor istorice nationale concrete, ceea ce i-a conferit un ansamblu de trasaturi specifice, importante pentru intelegerea genezei si dezvoltarii sale.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sociologie romaneasca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SOCIOLOGIECursuricurs sociologiesociologia romaneasca
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...