Statistica Aplicata in Stiintele Politice

Incarcat la data: 22 Martie 2010

Autor: licente_2010

Pret: 80 credite

Numar pagini: 91

Tip fisier: zip

Marime fisier: 356 kb

5 (1 review)

In ultimele decenii, se poate observa o crestere a utilizarii metodelor statistice in toate stiintele sociale. Exista mai multe motive pentru acest lucru. Cercetarea in stiintele sociale a capatat o orientare tot mai cantitativa. Revolutia produsa de calculatoarele personale la sfarsitul secolului XX a facut ca atat cercetatorii cat si indivizii obisnuiti sa aiba acces la o cantitate foarte mare de informatii.

In plus, calculatoarele au facut ca metodele statistice sa fie mai usor de folosit. Utilizarea tot mai frecventa a statisticii este evidenta pentru cineva care urmareste continutul articolelor unor jurnale stiintifice prestigioase (American Political Science Review, American Journal of Political Science sau American Sociological Review). Anunturile de angajari pentru specialisti in stiintele sociale enumera statistica printre cunostintele absolut necesare. Din aceste motive, un student care se pregateste in domeniul stiintelor sociale trebuie sa fie familiarizat macar cu notiuni de baza de statistica.

Strangerea informatiilor se afla in centrul oricarei stiinte. Ştiintele sociale utilizeaza o larga varietate de tehnici de culegere a informatiilor care sa fie utilizate in analiza statistica: experimente, anchete de diferite tipuri, analiza de continut a unor documente, etc. in plus, sunt analizate informatii produse pentru alte scopuri, cum ar fi rapoarte ale politiei, date din recensaminte sau informatii medicale. Un cercetator foloseste metodele statistice pentru:
proiectarea unei cercetari, descrierea, rezumarea si explorarea datelor, producerea de inferente (predictii sau generalizari pornind de la un set de date).

in secolul XXI, nu doar un analist politic, ci orice persoana cu functie de conducere are acces la o mare cantitate de informatii. Problema majora consta in modul in care este utilizata aceasta cantitate enorma de informatii pentru a lua cele mai bune decizii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Statistica Aplicata in Stiintele Politice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAplicare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...