Culegerea si prelucrarea primara a datelor statistice

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2010

Autor: manaila angelica

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 401 kb

Activitatea statistica este orientata in sensul cunoasterii fenomenelor de masa din economie si societate, raspunzand nevoii de informatii la nivel micro si macroeconomic. Pentru a satisface aceste cerinte, cercetarea (investigatia) statistica este organizata dupa un program riguros, cuprinzand mai multe etape, intr-o succesiune logica. Astfel, cercetarea statistica cuprinde totalitatea operatiilor de culegere, sistematizare, grupare, prelucrare, analiza si interpretare a datelor si informatiilor necesare pentru cunoasterea fenomenelor si proceselor economicosociale.

Acest proces amplu si complex poate fi structurat in trei etape succesive: observare, prelucrare si analiza. Observarea este prima faza a demersului statistic si are rolul de a asigura datele necesare investigatiei. Observarea presupune o analiza teoretica prealabila, prin care este definita si delimitata colectivitatea statistica supusa analizei, se identifica unitatile statistice si sunt selectate caracteristicile de inregistrare care satisfac cel mai bine cerintele analizei. In continuare este elaborat programul observarii, care clarifica problemele metodologice si organizatorice, apoi se trece la culegerea propriu-zisa a datelor.

Prelucrarea statistica incepe cu centralizarea, gruparea datelor observarii ca etapa pregatitoare in vederea aplicarii metodelor si tehnicilor specifice statisticii. in urma prelucrarii se obtin indicatorii statistici. Mijloacele electronice de calcul permit in prezent prelucrarea unui mare volum de date individuale, care este concentrat in indicatori sintetici, marimi ce evidentiaza esenta proceselor si fenomenelor analizate. Datele statistice sunt prezentate sub forma de tabele, serii si grafice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Culegerea si prelucrarea primara a datelor statistice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSculegerepiata primaradate statistice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...