Culegerea, sistematizarea si prezentarea datelor statistice

Incarcat la data: 24 Mai 2010

Autor: Motocu Adelina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 43

Tip fisier: zip

Marime fisier: 261 kb

Culegerea datelor este etapa in care se culeg, dupa criterii unitare, datele individuale cu privire la fenomenul de masa studiat. in aceasta faza, se inregistreaza, dupa o metodologie unitara, variantele caracteristicilor cuprinse in programul cercetarii statistice.

Aceasta faza este hotaratoare deoarece de modul cum este asigurata autenticitatea datelor, calitatea informatiilor, depind rezultatele obtinute in celelalte faze ale investigatiei statistice. Procedeul direct, care consta in deplasarea cercetatorului la unitatea statistica supusa studiului si culegerea datelor direct de la unitatea respectiva. Este folosit indeosebi in cadrul recensamintelor.

Pentru cercetari curente sunt utilizate mai frecvent doua variante ale acestui procedeu:
Autoinregistrarea, ce consta in transmiterea formularelor statistice la unitatea supusa studiului si inregistrarea de catre unitatea respectiva a datelor solicitate prin chestionarul inscris in formular;
Interogarea, care presupune culegerea datelor despre o unitate statistica de la terte persoane.
Procedeul indirect, care consta in preluarea datelor din evidenta tehnic-operativa si evidenta contabila:
Procedeul mixt, care este o rezultanta a combinarii celor doua procedee. Procedeul mixt este folosit numai in anumite cazuri.

A. Dupa numarul de unitati statistice supuse cercetarii se disting:
culegere totala, care presupune inregistrarea datelor de la toate unitatile din colectivitatea statistica;
culegerea partiala, care presupune ca datele sunt inregistrate numai de la un numar restrans de unitati statistice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Culegerea, sistematizarea si prezentarea datelor statistice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPREZENTAREculegereadate statistice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan