Curs Analiza cluster

Incarcat la data: 10 Decembrie 2010

Autor: Pad July

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Clasificarea se poate defini ca o clasa de tehnici utilizate pentru a clasifica unitatile in clase (grupuri) relativ omogene. Unitatile din interiorul unei clase trebuie sa fie asemanatoare intre ele, in timp ce unitatile apartinand unor clase diferite trebuie sa fie cat mai diferite. In limbaj statistic aceasta inseamna minimizarea variantei reziduale, din interiorul segmentelor obtinute si maximizarea variantei explicata, dintre segmente.
        
Clasificarea este des utilizata in marketing pentru gruparea indivizilor (studiul consumatorului) sau pentru gruparea produselor (studiul consumului), dar si in alte situatii, cum ar fi:
Pozitionarea marcilor unui produs, cand se studiaza marcile aceluiasi produs, inregistrandu-se perceptia variabilelor de catre consumatori. Astfel vor rezulta tipuri ce sunt constituite din acele marci care beneficiaza de perceptii similare la cumparatori. Aceasta va permite pozitionarea unei marci fata de cele concurentiale.
Activitatea de cercetare privind lansarea de produse noi, cand se studiaza pitele tip in care se pot efectua testele de lansare a unui produs nou. Studiul unei populatii in functie de activitati, interese, opinii, va conduce la stabilirea unei tipologii a modului de viata.

Metoda clasificarii are propria metodologie de grupare, dar in acelasi timp poate sa apeleze si la alte metode, ca de exemplu analiza componentelor principale, analiza variantei. Aceasta metoda, prin obiectivul sau, se aseamana cu alte metode de analiza a datelor, dar exista si diferente care justifica folosirea acesteia.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Analiza cluster". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: statisticaAnaliza cluster