Curs Medii si indicatori

Incarcat la data: 21 Noiembrie 2009

Autor: Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Datele (care se refera la diferite domenii ale cunoasterii) odata aranjate intr-o repartitie de frecvente, scot in evidenta trasaturile commune ale tuturor curbelor de repartitie si care se supun unor legi generale. Acest lucru ne permite ca experienta castigata intr-un anumit domeniu al cunoasterii sa poata fi extinsa si in alt domeniu.
La toate curbele insa trebuie sa observam variabilitatea marimilor care se obtin ca rezultat al unor masuratori.  Cu toate ca exista variabilitate, se observa o tendinta a datelor de a se grupa in centrul curbei (tendinta centrala). Daca se masoara marimea abaterii de la punctul de concentrare maxima a frecventelor, se constata ca sunt mai frecvente abaterile mici decat cele mari, ca abaterile in ambele parti fata de punctul de concentrare maxima se echilibreaza aproape complet si ca abaterile foarte mari sunt foarte rare. Deoarece frecventa variaza, vom alege acea marime care se intalneste cel mai des. Ea va fi masura tendintei centrale a repartitiei. Aceasta marime, ca si altele asemanatoare se numesc indicatori (sau parametrii) de pozitie, deoarece arata pozitia elementelor principale ale repartitiei pe axa absciselor.
Caracterul reprezentativ al oricarui indicator de pozitie depinde de cat de strins i se alatura celelalte valori, sau cu alte cuvinte, de gradul de concentrare a datelor in jurul tendintei centrale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Medii si indicatori". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMEDIIINDICATORI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan