Curs Metoda - etapele cercetarii statistice

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: iordache anca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Metoda statisticii este reprezentata de un ansamblu de principii metodologice, metode si tehnici folosite în investigarea fenomenelor. Principiile metodologice prin care se particularizeaza metoda statisticii sunt exprimarea numerica si observarea faptica.

-    observarea faptica presupune obtinerea datelor asupra fenomenelor economico-sociale prin masurarea, observarea si înregistrarea unitatilor componente cu ceea ce are individual fiecare. Observarea faptica a elementelor se realizeaza acolo unde acestea exista si sub forma în care acestea exista în momentul producerii lor.
-    exprimarea numerica este impusa de faptul ca  masurarea fenomenelor de masa nu poate fi realizata numai sub forma atributiva. De exemplu, nu este suficient sa spunem despre o tara ca este mica, trebuie sa precizam numeric ce suprafata, ce populatie etc. are tara respectiva. Folosirea expresiei numerice face posibil calculul indicatorilor prin care se caracterizeaza o colectivitate, faciliteaza compararile si elaborarea modelelor privind evolutia fenomenelor.

In cunoasterea statistica se recurge la o serie de metode, tehnici si procedee proprii de culegere si sistematizare a datelor individuale, de prelucrare si de calcul a indicatorilor si de interpretare si valorificare a rezultatelor cercetarii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Metoda - etapele cercetarii statistice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSmetoda comparatieicurs statistica
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...