Curs Statistica afacerilor

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: Neculache Adriana

Pret: 100 credite

Numar pagini: 145

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1302 kb

Datele statistice culese prin observare caracterizeaza unitati individuale, respectiv forma de manifestare cantitativa
a fenomenelor economico-sociale. Pentru a desprinde care sunt regularitatile de producere a fenomenelor de acelasi tip, relatiile de interdependenta cu factorii care influenteaza, precum si parametrii care dimensioneaza fiecare etapa în parte, datele înregistrate se supun unor operatii de prelucrare.

Prelucrarea statistica se refera la operatiile de sistematizare a datelor primare pe întreaga colectivitate si pe partile ei, calculul indicatorilor absoluti si derivati, precum si prezentarea rezultatelor obtinute. Folosirea tehnicii electronice de calcul permite depozitarea informatiilor în baze de date sau în banci de date care se actualizeaza permanent prin prelucrarea statistica, valorificându-se informatiile curente si fondul de date existent.

Ordonarea datelor pe unitati nu este suficienta deoarece aceeasi valoare se poate întâlni la mai multe unitati,fapt ce ne determina sa stabilim si frecventa cu care se prezinta în timp si spatiu unitatile statistice. Prelucrarea statistica în sens de sistematizare si generalizare a datelor statistice implica parcurgerea urmatoarelor etape:

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Statistica afacerilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERICURSEconomie generalaistorie relatii internationale
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan