Statistica economica

Incarcat la data: 03 Noiembrie 2013

Autor: BrendaMc

Pret: Gratuit

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 181 kb

In acest capitol vom face primii pasi in intelegerea statisticii ca stiinta si disciplina de studiu. Cele mai multe intrebari din domeniul afacerilor, din domeniul economic ori social nu au raspunsuri simple; ele necesita clarificare si discutii, fundamentari ale deciziilor. Vom vedea cum statistica poate fi folositoare in luarea deciziilor, in acceptarea sau respingerea unor solutii posibile.

Statistica vine, astfel, sa aduca un plus de rigoare stiintifica, sa potenteze abilitatea de a lua decizii, sa suplimenteze calitatile unui bun manager: experienta, intuitie etc. Pentru a intelege statistica este, insa, mai intai, nevoie sa ne familiarizam cu limbajul statistic, sa cunoastem conceptele de baza, etapele cercetarii statistice si rolul statisticii in procesul decizional.


In masura in care am inteles ca statistica este stiinta culegerii si prelucrarii, analizei datelor, este potrivit sa continuam cu studierea diferitelor tipuri de date ce pot fi culese si a celor mai des utilizate metode de colectare a datelor statistice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Statistica economica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuristatistica economicacurs statistica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...