Aivanhov, O Mikhael - Filozofia universalului

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: Johana

Pret: Gratuit

Cititorul va intelege mai bine unele aspecte ale textelor Maestrului Omraam Michael Aivanhov prezentate in acest volum daca va avea grija sa nu piarda din vedere ca este vorba de o invatatura predata exclusiv oral.Cap I  UNELE PRECIZARI ASUPRA TERMENULUI DE SECTADe mii de ani oamenii s-au obisnuit sa se multumeasca sa tina seama doar de forma si aparenta lucrurilor, neglijand continutul si sensul lor. in aceasi maniera au procedat cu Cartile Sacre, care si ele au o forma, un continut si un sens. Forma, povestirea este pentru oamenii obisnuiti; continutul moral, simbolic, este pentru discipolii care incearca sa-l aprofundeze si sa-l traiasca; cat despre sensul spiritual, el este dat Initiatilor care stiu sa-l interpreteze.

Toti marii Initiati au fost fauritori, constructori de noi forme. Ei stiau deci, ca forma este necesara, dar au inclus in ea o intreaga stiinta pe care majoritatea oamenilor nu o descifreaza pentru ca se limiteaza numai la ceea ce pot vedea, atinge, auzi. Sigur ca formele pot sa-i ajute, sa-i stimuleze, dar nu in masura in care ar putea sa o faca daca ei ar putea sa inteleaga, sa simta si sa realizeze adevarurile continute in ea. Daca in toate religiile se regaseste o invatatura exoterica si una esoterica, este pentru ca era imposibil ca elita, care avea nevoie sa aprofundeze misterele creatiei, sa se multumeasca cu cateva firimituri satisfacatoare pentru multime. Astfel se explica de ce in interiorul crestinismului, pe langa Biserica Sfantului Petru, care grupa in ea majoritatea credinciosilor, s-a dezvoltat in secret Biserica Sfantului Ioan, pazitoare adevaratei spiritualitati, adevaratei filozofii a lui Hristos.

Aceasta problema a spiritului si a formelor are o intindere extrem de larga. Cand se analizeaza oamenii, se observa ca majoritatea sunt atat de fascinati de forma ca sfarsesc prin a se identifica cu ea. Si astfel ajung sa se identifice de asemenea cu corpul lor fizic. Tot ceea ce fac o fac pentru corpul lor fizic; de spirit, din moment ce nu-l vad, nu se mai ocupa deloc. Ei nu stiu ca in felul acesta isi slabesc fortele, se abrutizeaza, pentru ca nu corpului fizic ii este data adevarata forta si nici adevarata lumina. Identificandu-se cu corpul fizic (forma), ei nu-si dezvolta spiritul care este etern, nemuritor, atotcunoscator, scanteie tasnita din Dumnezeu insusi.

Aceasta filosofie materialista, atat de raspandita, ii limiteaza pe oameni. Din momentul in care nu mai sunt luminati, ghidati, inspirati de catre spirit, ei se ingusteaza, devin limitati, sectari si apoi judeca totul in viata din punctul lor de vedere limitat. Ei se cred posesorii celui mai bun punct de vedere... ei nu, este un punct de vedere partial, sectar. Acesti oamenii sectari pot fi gasiti peste tot, in orice domeniu, economic, politic, stiintific, religios, filozofic, artistic... si pot sa va arat asta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aivanhov, O Mikhael - Filozofia universalului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOSOFIACITITORUNIVERSAL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...