CUVIOSUL STAREŢ GHEORGHE DE LA CERNICA

Incarcat la data: 24 Decembrie 2009

Autor: Gheorghe Gabriel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Preacuviosul Parintele nostru Gheorghe Arhimandritul, sau Gheorghe Ardeleanul, cum mai este cunoscut din unele insemnari, era de neamul sau roman din Transilvania si a pastorit obstea monahilor de la manastirea Cernica, de la 1 septembrie 1781 pina la 3 decembrie 1806, cind a fost chemat de Domnul la cele vesnice, numarindu-se si el in ceata marilor nevoitori si indrumatori ai monahismului nostru. Fiind inzestrat de Dumnezeu cu o viziune clara asupra inaltei trairi religioase, cistigindu-si ascultarea si smerita cugetare calugareasca prin rugaciune neintrerupta si osteneli neprecupetite, devenind staret si organizator al vietii de obste la manastirea Cernica, la Caldarusani si, in mod indirect, la Curtea de Arges, Cuviosul Gheorghe a luminat si lumineaza ca un astru pe cerul vietii monahale reorganizate de el si de ucenicii sai.

 

Din pomelnicul pe care l-a lasat, ca si din insemnarile unor cercetatori ai vietii sale, constatam ca el s-a nascut in anul 1730, din parinti credinciosi si de bun neam in localitatea Saliste, linga Sibiu. Veche asezare romaneasca din Transilvania, mentionata documentar in anul 1354, este cunoscuta prin frumoasele tesaturi  si stravechile traditii ortodoxe care se pastreaza cu sfintenie si astazi.   
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CUVIOSUL STAREŢ GHEORGHE DE LA CERNICA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURStudor gheorghe turneucurs teologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan