Drept canonic An IV - activitatea sau administrarea bisericii

Incarcat la data: 23 Octombrie 2010

Autor: Mihalcea Stefan

Pret: 100 credite

Numar pagini: 286

Tip fisier: zip

Marime fisier: 614 kb

Biserica este Trupul lui Hristos, dar un Trup viu, in care toate partile isi au propria insemnatate, atat ca existenta cat si ca lucrare. Viata Bisericii este insasi viata partilor, iar viata partilor nu se poate concepe decat in cadrul organismului pe care il compun.

De aceea intre parti exista o legatura organica, relatii directe si indirecte, raporturi de coordonare, de conlucrare si subordonare in valoarea crearii unei existente armonioase a Trupului lui Hristos. Evident, potrivit termenilor scripturistici, Hristos este Capul Bisericii, iar Biserica este reflectarea in uman a vietii dumnezeiesti a lui Hristos in comuniune de fiinta, dragoste si lucrare cu Tatal si cu Duhul Sfant.

Fiind organic constituita dintr-o obste de credinciosi, Biserica este “societas” si, pentru ca existenta ei sa-si atinga scopul, trebuie sa existe un mod de administrare a Bisericii. Administrarea Bisericii se exercita prin puterea data Bisericii de intemeietorul ei, Hristos. in consecinta, modul de administrare a Bisericii, modul in care se desfasoara activitatea ei tine intotdeauna seama de originea si scopul Bisericii.
 
Activitatea.
Notiunea de “activitate” este definita astfel: “activitatea este un ansamblu de acte fizice, intelectuale si morale facute in scopul obtinerii unui anumit rezultat”1. Mai se defineste si ca “folosirea sistematica a fortelor proprii intr-un anumit domeniu, participare activa si constienta la ceva2. Ideea fundamentala a verbului latin “ago, ere, egi, actum”, este in drept, de “a apara”3. in limba romana, sinonim pentru activitate este cuvantul “lucrare”, dar in limba latina, de unde si deriva “lucrare”, lucrum inseamna castig, iar activitate lucrativa inseamna efort depus in vederea dobandirii unui castig banesc. Astazi, prin “lucrare bisericeasca” intelegem un fel de activitate desfasurata in scop bisericesc, pentru viata bisericii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept canonic An IV - activitatea sau administrarea bisericii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CANONICanul IVcurs teologie