Marile religii ale orientului

Incarcat la data: 08 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38 kb

Islamul este o religie avraamica, monoteista, fondata in secolul al VII-lea si bazata pe textul religios cunoscut sub numele de Coran. Aderarea la islam se reduce la aceasta profesiune de credinta, „Marturisesc ca nu exista Dumnezeu afara de Dumnezeu si ca Mahomed este trimisul sau."

Exista un plan al lumii de dincolo si care sunt caracteristicile lui?

Dupa moarte, sufletele merg la un fel de judecata particulara in faţa ingerilor Nakir si MunKar, celor mai buni aratându-li-se Raiul si celor rai Iadul. Planul paradisului este cunoscut deja in toata lumea. Exista multe pasaje in Coran in care acesta este descris iar credinciosii sunt indemnati sa fie cat mai cuviosi pentru ajugerea acolo: „ O bucata de marimea unui picior din Paradis este mai buna decat toata lumea aceasta si ceea ce este in ea”;  “In paradis sunt lucruri nemaivazute de ochi, auzite de ureche sau gandite de o minte umana” ; “Cel mai chinuit om va intra in Rai si va fi intrebat: <<O, fiu al lui Adam! Ai fost vreodata chinuit? Ai dat vreodata de vreo greutate?>>. Atunci el va raspunde: <<Nu, Doamne! Nu am fost vreodata chinuit si nu am dat vreodata de vreo greutate!>> ”.

Mai concret, Paradisul are 7 etaje, sau 7 nivele. In cel mai sus, evident, placerea este cea mai mare. Este un loc in care curge lapte si miere. Este un loc de eterna desfatare a simturilor, muzica frumoasa, perne moi si de matase, covoare persane mari si pufoase la atingerea carora tresare piciorul de placere, si la privirea carora se imbata ochiul de frumusetze. Mancaruri alese, si multe altele. Nu se bea alcool in paradis, acesta fiind contrar principiilor Islamice. Cei alesi au fiecare un harem de 1000 de tinere fecioare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Marile religii ale orientului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LUMECURSOrientcurs teologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan