Tezele Sinodului Nicean - Condamnarea Erezlei Ariene

Incarcat la data: 05 August 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Cu toata apararea prietenilor si sustinatorilor sai, Arie nu a reusit sa convinga majoritatea parintilor sinodali de dreptatea cauzei sale. Contra lui pledau in primul rand erorile din cartea sa numita Thalia. A fost de ajuns sa se citeasca unele fragmente din aceasta carte, pentru ca acestea sa suscite indignarea parintilor participanti la Sinodul niceean, care si-au astupat urechile pentru a nu mai auzii asemenea erori si blasfemii dogmatice.


Dupa relatarile istoricului bisericesc Socrate, hotararile Sinodului NICEEAN,au fost transpuse in scris „si intarita prin semnatura celor de fata". Din culegerea oficiala care contine actele Sinodului I ECUMENIC de la NICEEA, provin dupa toata probabilitatea singurele documente directe ale Sinodului care ne-au ramas. Simbolul NICEEAN, lista episcopilor prezenti la Sinod,Canoanele Sinodului si Scrisoarea Sinodala a episcopilor dupa inchiderea Sinodului.


Conform acestora se pot reconstitui ideile care au calauzit pe Parinti la cornbaterea si condamnarea ereziei lui Arie, precum si punctele principale ale hotararilor dogmatice luate de episcopii sinodali. Contra afirmatiilor lui Arie, ca a fost un timp cand Fiul nu a existat; ca Fiul are un inceput in timp; ca este dintr-o alta substanta sau esenta decat a Tatalui, ca este o creatura a Tatalui din nimic, ca este supus schimbarii,s.a. Parintii Sinodului I Ecumenic au aparat cu tarie adevarul de credinta Ortodoxa, cu argumente temeinice, preluate din Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tezele Sinodului Nicean - Condamnarea Erezlei Ariene". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: NICEEAtezesinod
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan