Sisteme Multimedia Distribuite

Incarcat la data: 29 Mai 2013

Autor: mario oradeanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 157 kb

Cele mai folosite arhitecturi pentru sistemele multimedia distribuite sunt: arhitectura client-server, arhitectura peer-to-peer si, mai recent, arhitectura bazata pe standadrul MPEG-21.

1.1 Sistemul client-server

Multe sisteme multimedia distribuite se bazeaza pe arhitectura client-server. In acest caz, aplicatiile client solicita, de la server, datele multimedia, date care sunt apoi prelucrate local. Dezavantajul acestei arhitecturi este minimizarea gradului de procesare paralela care apare datorita naturii sincrone a functiei de cerere. Mai mult, sistemele client-server autentice nu pot fi scalate cu usurinta in vederea acceptarii unui numar mare de clienti simultani, in vederea utilizarii de terminale eterogene si in functie de volumul datelor solicitat la un anumit moment.

In cazul utilizarii de terminale eterogene: de exemplu PC, PDA si telefoane mobile, datorita caracteristicilor hardware ale acestora trebuie folosite standarde diferite de codificare a secventelor multimedia, MPEG-4 Simple, Core si respectiv MPEG-4 Complex, precum si solutii de conectare cu diferite largimi de banda.

In acest context sistemul multimedia client-server nu poate accepta terminale eterogene deoarece serverul foloseste o singura solutie de codare MPEG-4 a datelor multimedia, cea standard, astfel ca dispozitivele care nu accepta acesta varianta (PDA si telefoanele mobile), nu vor putea receptiona fluxul media.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme Multimedia Distribuite". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs informaticasisteme multimedia distribuite
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...