Conditiile de Transmisiune a Semnalului Digital

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 76 kb

Conditiile de transmisiune a semnalului. Orice semnal electric propagandu-se prin canalele fizice ale sistemului de transmisiuni se distorsioneaza modificandu-si forma initiala. Se deosebesc doua tipuri de distorsiuni a semnalelor liniare si neliniare.

4.1. Distorsiunile liniare.
      
Distorsiunile liniare se divizeaza in distorsiuni amplitudine frecventa(DAF) si distorsiuni faza frecventa (DFF). Constanta de propagare g pentru orice cuadripol se determina: unde:   a – atenuarea semnalului le propagarea lui prin cuadripol. b – defazajul creat la propagarea semnalului prin cuadripol.
   
Daca la intrarea cuadripolului (linia de transmisiune, filtre, canale de telecomunicatii) se comunica un canal electric compus din mai multe armonici de exemplu: consta din doua componente: atunci la propagarea lui prin cuadripol fiecare armonica se va atenua in mod diferit a?const ce va duce la aparitia distorsiunilor amplitudine frecventa (A-F) a semnalului. Concomitent cu atenuarea diferita timpul de propagare prin cuadripol al armonicilor la fel este diferita adica cuadripolul creaza defazaje neproportionale in dependenta de frecventa armonicilor b?const ce favorizeaza aparitia distorsiunilor faza frecventa

(F-F) a semnalului in rezultatul actiunii concomitente al distorsiunilor faza-frecventa si amplitudine-frecventa forma semnalului la iesirea cuadripolului nu va coincide cu forma semnalului ce se comunica la intrarea cuadripolului. Pentru canalele fizice ale sistemului de transmisiuni multiplex distorsiunile A-F si F-F influenteaza asupra semnalului informational ce se propaga prin canalele date in modul urmator: distorsiunea A-F modifica timbrul sunetului, micsoreaza calitatea, reduce certitudinea de transmisiune a datelor si mesajelor telegrafice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conditiile de Transmisiune a Semnalului Digital". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DIGITALcurs electronicatransmisiunisemnal