Curs Teoria Transmisiunilor Informatiilor. COMPRESIA IMAGINILOR BINARE

Incarcat la data: 24 Mai 2007

Autor: sebivaduva

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Notiuni teoretice
A comprima un mesaj inseamna a pastra numai acei parametri care sunt esentiali pentru destinatar. Ceilalti parametri nu se transmit , respectiv nu se stocheaza. Sistemele care realizeaza o codare exacta utilizeaza procedee care conserva entropia sursei , dar reduc redundanta.


Imaginile binare sunt semnale discrete, bidimensionale, cu suport finit care pot lua doar doua valori ( negru = "0" si alb = "1" ). Aceste imagini se intâlnesc in practica sub forma de pagini tiparite, scrisori, documente, ziare, harti geografice, harti meteorologice, fise cu amprente etc.


Compresia exacta este posibila datorita redundantei existente in imaginile binare. Astfel se constata existenta unei corelatii bibimensionale puternice intre elementele alaturate ale imaginii.Unele imagini binare sunt caracterizate de zone intinse de nivel "1" (alb). Procesul de comprimare WBS , adica "sarirea blocurilor de alb" , se foloseste de faptul ca intr-o imagine binara sunt multi pixeli albi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Teoria Transmisiunilor Informatiilor. COMPRESIA IMAGINILOR BINARE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCOMPORTAMENTUL (TEORIA) CONSUMATORULUICompresia imaginilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan