Curs Transmisia si codarea informatiei

Incarcat la data: 01 Decembrie 2009

Autor: Grigoras Razvan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: rar

Marime fisier: 2529 kb

Primele preocupari legate de informatie au aparut, fara indoiala, pentru a pastra secretul acesteia in domeniul militar. Din punct de vedere ingineresc, informatia este prelucrata atat pentru secretizarea acesteia cat  pentru marirea vitezei de transmisie, de la sursa la destinatar,  si a o proteja impotriva perturbatiilor ce apar pe canal.


Informatia are doua aspecte: cantitativ (obiectiv) si calitativ (subiectiv). Mesajul care arata unui student X nota sa de la examen, are o importanta mult mai mare pentru studentul X in comparatiecu alt student, Y, desi cantitatea de informatie continuta in mesaj este aceeasi.


Din cauza dificultatii masurarii caracterului subiectiv al informatiei si pentru ca informatia trebuie sa aiba un caracter stiintific, determinist, se va avea in vedere numai aspectul obiectiv, cantitativ al acesteia. Ipoteza de lucru ofera un avantaj important, intrucat informatia va fi analizata in acelasi mod si cu aceleasi rezultate de orice utilizator. Cantitativ, informatia este cu atat mai mare cu cat gradul de incertitudine asociat comunicarii respective este mai mare. De exemplu, cantitatea de informatie ce rezulta din afirmatia "dupa noapte vine zi" este nula, pentru ca se stie cu certitudine aceasta evolutie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Transmisia si codarea informatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan