Optoelectrica baterii solare

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 333 kb

Actual, bateriile solare sunt unul din cele mai importante surse de energie pentru sateliti. Utilizarea pe pamant este legata cu utilizarea intensa a resurselor de energie traditionale si cu utilizarea ecologica a lor. Bateriile solare au un viitor impunator, deoarece Soarele este o sursa de energie cu un potential major.
   
Prima celula solara a fost creata de Chapen, Fuller si Pearson in anul 1954 pe baza jonctiunii p–n pe Si. Radiatia solara este rezultatul unei reactii termoatomice. in fiecare secunda, aproximativ  de  sunt transformate in . De facto, masa constituie .

Conform relatiei lui Einstein se degaja o energie de . Partea majoritara a acestei energii este degajata sub forma radiatiei electromagnetice in diapazonul de la ultraviolet pana la infrarosu (). Masa totala a Soarelui constituie . Aceasta va asigura o vietuire stabila cu emiterea continua a energiei mai mult de 10 miliarde de ani ().

In atmosfera, radiatia infrarosu este absorbita de vaporii de apa, iar ultraviolet – de catre ozon. O parte a radiatiei se reflecta de la atmosfera, o alta parte este disipata pe particulele de praf si aerosol.
   
Indicele influentei atmosferei asupra intensitatii radiatiei solare este determinat de masa atmosferica (AM).
 transformata in caldura.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Optoelectrica baterii solare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BATERIICOMPORTAMENTUL (TEORIA) CONSUMATORULUI
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...