Curs Terapia ocupationala si ergoterapia. PROCESUL SI EVALUAREA TERAPIEI OCUPATIONALE

Incarcat la data: 05 Februarie 2007

Autor: luminita carol

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (2 review-uri)

Terapia ocupationala si ergoterapia sunt metode de tratament nemedicamentoase care au rol important in reabilitarea si reinsertia socio-profesionala a bolnavilor cu dizabilitati functionale. Viziunea integratoare asupra omului privit ca fiinta sociala, ca entitate complexa bio-psiho-sociala a determinat cerinta metodologica pentru cuprinderea unitara a diferitelor forme de terapie in plan biologic, chimioterapic si psihoterapic.


Daca avem in vedere faptul ca sensul oricarui demers terapeutic este de restitui omului bolnav pe langa sanatatea fizica si psihica si conditia psihosociala a normalitatii, intelegem de ce metodele terapeutice complexe cum ar fi de neconceput fara terapiile sociale in care se incadreaza ca elemente distincte terapie ocupationala si ergoterapie. Numai prin actiunea lor complexa si complementara se parcurge drumul necesar de la recuperarea fizica, biologica la reintegrarea sociala si profesionala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Terapia ocupationala si ergoterapia. PROCESUL SI EVALUAREA TERAPIEI OCUPATIONALE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan