Curs engleza - gerunziu si participiu

Incarcat la data: 08 Februarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Din punct de vedere gramatical, forma in -ING poate fi sau un gerunziu sau un participiu. In ambele cazuri, forma este aceeasi. A. Gerunziul. Poate fi folosit ca: 1.subiect: Smoking is dangerous for your health. Camping is fun.
2.complement: Claudia loves teaching. The rules do not permit spitting. 3.interdictii scurte: No fishing. No smoking. 4.dupa prepozitii: Francis is interested in learning English. After taking a nap, he felt better. I am sorry for hurting your feelings.


ATENTIE: Cuvantul to este o sursa de confuzii. Uneori to este o propozitie urmata de -ING. Alteori to introduce un INFINITIV complet. Kevin looked forward to seeing her. Kevin wanted to see her.

5.dupa anumite verbe si expresii. Principalele verbe si expresii sunt:
admit        avoid        delay        detest        enjoy
finish        imagine    mind        miss        postpone
practice    remember    resist        stop        be no good
can’t help    be worth    be busy    deny        be no use
can’t stand    keep        risk
He delayed apologizing to her as long as possible. I missed listening to her play the piano. They remembered sending us the bill. We stopped studying in the summer.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs engleza - gerunziu si participiu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSENGLEZAgerunziulimba strainaparticipiu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...