Curs de turism. Dinamica formelor de viata in timp geologic si in timp turistic

Incarcat la data: 18 Februarie 2008

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Aspecte paleobiogeografice
Raspandirea formelor de viata in trecutul geologic a fost determinata de conditiile geografice si climatice existente la un moment dat. Studiul asociatiilor faunistice si floristice fosile din diferite regiuni ale globului permite stabilirea regiunilor in care s-au dezvoltat unele in raport cu altele, caile de migratie reprezentate prin punti de uscat sau prin legaturi intre bazinele marine, etc.


S-a constatat ca anumite asociatii fosile se gasesc localizate in regiuni limitate; ele par diferite de acelea care se intalnesc in alte regiuni si care s-au dezvoltat simultan. Totusi, dupa caracterele generale comune, ele se incadreaza in aceeasi etapa de evolutie a vietii. Asemenea regiuni constituie provincii zoologice sau floristice, dupa caz. Cauzele izolarii se datoreaza unor obstacole care au impiedicat migrarea, printre care si diferntierile climatice. In cazul faunelor marine, obstacolele au putut fi reprezentate prin fose oceanice sau prin existenta unor praguri (dorsale) interpuse intre bazinele marine.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de turism. Dinamica formelor de viata in timp geologic si in timp turistic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOLOGIECURSTURISM