Curs de turism. Notiuni de fenologie

Incarcat la data: 18 Februarie 2008

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Termenul de fenologie a fost introdus in literatura la mijlocul secolului al XIX-lea, de catre botanistul CH. Morrens. Din punct de vedere etimologic, termenul "fenologie" provine din cuvintele grecesti "phainestai" (aparitie) + logos (stiinta); cu alte cuvinte, fenologia este stiinta aparitiei unor evenimente in viata plantelor si animalelor.


Ramura a biologiei, fenologia are ca obiect de studiu fenomenele periodice din viata plantelor si animalelor si legatura acestora cu factorii de mediu; aceste fenomene periodice sunt cunoscute in fenologie sub denumirea de fenofaze sau faze fenologice. Fenofaza reprezinta o etapa din ciclul vital al speciilor sau comunitatilor de plante si animale, insotita de modificari sezoniere si evolutive.


Principalele fenofaze care se succed pe parcursul sezonului de vegetatie al plantelor spontane sunt: incoltirea semintelor, inmugurirea, infrunzirea, inflorirea, fructificarea, coacerea, diseminarea semintelor, pierderea partiala si totala a aparatului foliar.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de turism. Notiuni de fenologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSfenologie