Curs de turism. Notiuni generale

Incarcat la data: 18 Februarie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Zone protejate = zone naturale sau construite, delimitate geografic si/sau topografic, care cuprind valori de patrimoniu natural si sau cultural si sunt declarate ca atare pentru atingerea obiectivelor specifice de conservare a valorilor de patrimoniu.


Arie protejata = termen conservationist, utilizat pentru ceea ce publicul cunoaste astazi sub denumirea de rezervatie naturala, parc national, rezervatie a biosferei etc.
CNPPA din cadrul IUCN definea aria protejata ca o suprafata de uscat sau acvatica, destinata in mod special protectiei si conservarii biodiversitatii, resurselor naturale si culturale si gestionata conform unor legi si reglementari juridice.


Fiecare tara opteaza pentru categorii diferite de arii protejate in functie de potentialul natural si cultural de care aceasta dispune si de obiectivele urmarite. Prin prisma legii protectiei mediului de la noi din tara, aria protejata este definita ca o zona delimitata geografic, cu o pondere ridicata a elementelor naturale rare, desemnata si gospodarita in sensul atingerii unor obiective specifice de conservare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de turism. Notiuni generale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSTURISMarii protejate
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...