Curs de turism. Somajul

Incarcat la data: 11 Februarie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Somajul este un fenomen foarte complex a carui geneza a facut obiectul unor cercetari relevante inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. somajul a fost si continua sa fie definit in diferite moduri.


In termenii pietei muncii, somajul reprezinta excedentul ofertei fata de cererea de munca. Somerii formeaza suprapopulatia relativa pentru ca reprezinta un surplus de forta de munca in raport cu numarul celor angajati.


In aceasta optica, somajul este un fenomen specific pietei muncii si este de natura exclusiv economica. Daca insa ne punem problema originii ofertei si cererii de munca, va trebui sa recunoastem ca nu o vom regasi numai in economie. Desigur, punctul de pornire il formeaza omul si societatea, dar cererea de munca nu este direct si exclusiv determinata de trebuintele acestora, ci si de cele ale activitatii economice. Exista tari cu trebuinte enorme dar cu economii slabe care genereaza o cerere de munca re stransa.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de turism. Somajul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSTURISM